» » Αφετηρία νέας αγωνιστικής περιόδου

Αφετηρία νέας αγωνιστικής περιόδου

Πολλές αλλαγές στο πρωτάθλημα Α2 ΕΣΚΑΚ

 

Η νέα αγωνιστική περίοδος βρίσκεται στην αφετηρία της και η οικογένεια της ΔΟΞΑΣ αρχίζει σιγά σιγά να οργανώνεται μετά το μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα.

Από σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινούν οι προπονήσεις των τμημάτων με Παιδικό και  Εφηβικό να κάνουν την αρχή… Ενώ αύριο, Τρίτη, παίρνει σειρά το Ανδρικό. (Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι το ίδιο με αυτό της περσινής περιόδου, μιας και δεν έχουν οριστεί νέες ώρες για το ΔΑΚ Ναυπλίου.)

Σημαντικό νέο πάντως, είναι πως ανακοινώθηκαν οι τρόποι διεξαγωγής των πρωταθλημάτων των τμημάτων της ΔΟΞΑΣ. Όσον αφορά τα πρωταθλήματα των ακαδημιών δεν υπάρχει κάποια αλλαγή με τα προηγούμενα έτη, όμως αναφορικά με αυτό του Ανδρικού (Α2 ΕΣΚΑΚ) υπάρχει ένα εντελώς νέο σύστημα διεξαγωγής.

Πιο συγκεκριμένα αδειοδότηση για να αγωνιστούν έχουν πάρει 18 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε 3 ομίλους. Από εκεί και πέρα μετά το πέρας της κανονικής περιόδου, οι 3 καλύτεροι των ομίλων προχωρούν σε μπαράζ πρωτάθλημα ανόδου (παίρνοντας μαζί τους, τους βαθμούς που μάζεψαν με τις αντίστοιχες ομάδες που προκρίνονται, όπως συνηθίζεται). Ακόμα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η και 5η θέση θα παίξουν και αυτές ένα αντίστοιχο μίνι πρωτάθλημα έτσι ώστε να οριστεί η τελική κατάταξη τους, από την άλλη, οι ουραγοί θα κοντραριστούν και αυτοί μεταξύ τους για το ποιος θα μείνει στην κατηγορία.

Για περισσότερες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την νέα αγωνιστική περίοδο μείνετε συντονισμένοι. Θα υπάρξουν μελλοντικές ανακοινώσεις.